Noutati

Ce faci pentru tine dispare odată cu tine. Ce faci pentru alţii rămâne pentru eternitate.

(Albert Einstein)

Strategia Nationala [21/03/2014] 

Guvernul Romaniei , pe baza Notei  de Fundamentare, a lansat (spre dezbatere publica)  la inceputul acestui an Strategia Nationala privind incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati 2014-2020.

Acesta strategie este lansata sub deviza: ,, Politici sociale de la ''reabilitare'' individuala la reforma societatii''

Strategia si Nota de fundamentare  pot consultate in  prezenta sectiune accesand link-urile de mai sus.

21 martie - Ziua Mondiala a Sindromului Down[01/03/2014] 

21 martie este Ziua Mondiala a Sindromului Down . in anul 2006 Down Syndrome International (DSI) a decis oficial ca aceasta zi   (21.03 n.n) sa fie '' Ziua Mondiala a Sindromului Down''  Data a fost aleasa pentru a simboliza unicitatea celor trei (03) cromozomi la nivelul perechii 21 care determina aparitia Sindromului Down. Ei adreseaza lumii motto-ul : ,, Don't let me down''

Aceasta zi a fost recunoscuta si introdusa in calendarul oficial al Organizatiei Natiunilor Unite printr-o rezolutie adoptata in 19 decembrie 2011. incepand din anul 2012 aceasta zi este sarbatorita in toate cele 192 de tari membre ONU.

in Oradea, prin grija prietenilor nostrii de la ADOR (Asociatia Down Oradea Romania) aceasta zi se afla la a VIII-a editie. Pe data de 20 martie vor organiza concursul sportiv SPECIAL OLYMPICS / EVALUARI MEDICALE.

Concursul se organizeaza sub motto-ul : '' Vreau sa castig, dar daca nu pot castiga, vreau sa fiu brav in incercarea mea.''

Grup tinta :

- copii, tineri si adulti cu Sindromul Down din Oradea si judetul Bihor

- tineri si adulti , cu varsta peste 18 ani , cu probleme intelectuale si de dezvoltare in centrele de zi, care nu au nici o alta sansa de a participa la concursuri sportive , IQ< 70.

Probele :

- Parcurs aplicativ - proba obligatorie (tarare pe o banca, sarituri pe doua picioare din cerc in cerc, rostogoliri laterale, arucarea mingii la o tinta (parcursul poate fi personalizat in functie de abilitatile sportivului SO)

- Elemente de fotbal arucare (sut) la poarta.

- Baschet - arucarea mingii la cos

- Tenis de masa - doar pentru cei care pot participa la fotbal si baschet

Concrenti vor fi impartiti la fiecare proba sportiva pe grupe de: varsta, sex, abilitati (scazute sau ridicate)

pentru mai multe detalii intrati pe www.downoradea.ro

Asociatia noastra sprijina organizarea acesta activitate organizata de acesti oameni superbi pentru acesti tineri minunati !

» Detalii
Am reusit sa nu mai avem elevi discriminati in urma contestatiilor la bac si evaluare nationala!

Noutati: