Companii ... 20 % din Profit

Companiile care realizează profit beneficiază de un avantaj (în mod indirect, din punctul de vedere al responsabilitatii sociale) , avantaj care se transformă într-unul fiscal (și din punct de vedere al bugetului) pentru ONG-uri care pot susține și susțin  financiar proiectele în care sunt implicate.

Asadar 20% din impozitul pe profit (dar nu mai mult de 0,5 % = 5 la mie din Cifra de Afaceri) poate fi directionat de catre companie unui ONG iar aceasta suma devine deductibilă . Defapt nu este o deductibilitate conform definiției ci se scade efectiv din impozitul datorat. Mai exact daca datorați 100 lei impozit pe profit aveti oțiunea să achitați bugetului de stat doar 80 lei iar diferența de 20 lei să o folosiți pentru a sponsoriza, pentru a acorda burse private sau pentru acțiuni de mecenat.

Iacată , o facilitate fiscala, deosebit de importantă pentru părtile implicate : 

- Compania iși dovedește , odată în plus, responsabilitatea socială. Subliniem fără costuri suplimentare și deductibil integral !

- ONG-urile care beneficiază de sumele respective , le puteți ajuta să bugeteze proiectele avute în vedere.

- Respectiv, cu siguranța cel mai important aspect, este cel care ii privește pe beneficiarii finali ai acestor proiecte.

 

Am reusit sa nu mai avem elevi discriminati in urma contestatiilor la bac si evaluare nationala!

Noutati: